Stomatologi americani în vizită la USMF "Nicolae Testemițanu"

Published: 21.03.2014

 

interO echipă de dentişti de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA,  s-a aflat, săptămâna curentă, în Moldova pentru a acorda tratament dentar gratuit unor copii orfani şi din familii defavorizate. Acţiunea este parte a parteneriatului continuu dintre Statul Carolina de Nord şi Republica Moldova. Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, fiind unul dintre partenerii principali în acest acord, a oferit spaţiile Clinicii Stomatologice Universitare şi personalul acesteia. Materialele stomatologice au fost aduse de americani.  

 

Echipa din SUA a acordat tratament dentar la peste 100 de copii de la orfelinatul din Străşeni şi centrele evreieşti din Bălţi şi Chişinău, fiind asistată abil de colegii lor din Moldova: Ion Lupan, decan, Facultatea de Stomatologie a USMF “Nicolae Testemiţanu”, şi Oleg Solomon, prodecan, precum şi de către Diana Uncuţă, conferenţiar universitar la Catedra de chirurgie OMF pediatrică, predodonţie şi ortodonţie. În cadrul aceleiaşi vizite, medicii din SUA au ţinut prelegeri pentru studenţii Facultăţii de Stomatologie.

 

reprezVineri, 21 martie, oaspeţii americani au avut o întâlnire cu rectorul Ion Ababii și reprezentanții Facultății de Stomatologie. Rectorul a apreciat acţiunile notabile ale voluntarilor americani, menţionând că fiecare vizită a lor, deja pentru al 15-lea an consecutiv, “ne determină să fim mai pregătiţi şi mai responsabili pentru astfel de acţiuni”. “Cooperarea cu Universitatea din Carolina de Nord este una bună şi pe aşteptările tuturor. Ne exprimăm speranţa că aceasta va continua şi în anii următori”, a spus Ion Ababii.  Stephen Mackler, unul dintre doctorii din echipa medicilor americani a fost numit “ambasador al SUA” la USMF “Nicolae Testemiţanu”.

 

La rândul lor, stomatologii americani şi-au exprimat recunoştinţa pentru atitudinea binevoitoare a  reprezentanților Universităţii. Studenţii, unii la prima lor experienţă de acest fel, şi profesorii lor, cu 10 vizite la activ în misiunea dată, s-au arătat miraţi de simplitatea şi bunătatea oamenilor de la noi din ţară. Fiecare dintre ei şi-au exprimat speranţa că vor vizita Republica Moldova şi cu alte ocazii.

 

[nggallery id=77] 

 

 

Stomatologi americani în vizită la USMF "Nicolae Testemițanu"

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii