Concluzia experților Federației Mondiale pentru Educație Medicală

Published: 23.07.2014

 

wfme_logo”Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu este un exemplu de bune practici pentru țările din regiune, atât din fosta Uniune Sovietică, cât și din regiunea Mării Negre”.  Aceasta a fost concluzia experților de la Federația Mondială pentru Educație Medicală în Raportul de evaluare a Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu.

 

Astfel, potrivit evaluatorilor internaționali, caracteristicile generale deosebit de puternice ale Universității sunt:

- echipa managerială bine consolidată, respectată și orientată strategic;

- existența unei viziuni clare privind misiunea și strategia Universității, îmbinate cu dorința de a acționa spre o îmbunătățire continuă;

- orientarea internațională strategică, concentrată pe standarde internaționale înalte. În același timp, sunt recunoscute responsabilitățile și rolul Universității la nivel național privind eforturile depuse și suportul oferit în reformarea sistemului de sănătate din Moldova;

- relațiile pozitive și armonioase între angajați, precum și în raport cu studenții;   

- implementarea unui sistem de autoevaluare eficient și bine dezvoltat.

 

Raportul mai conține și caracteristici specifice importante și deosebit de bune privind Universitatea, printre care: actualizarea continuă a facilităților oferite de USMF ”Nicolae Testemițanu”, realizarea unor proiecte remarcabile (cum ar fi Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală), existența unei infrastructuri dezvoltate (în special, tehnologiile informaționale), o bună integrare și conlucrare între structurile Universității.

 

DSC_1409”Este binecunoscut faptul că USMF Nicolae Testemițanu activează în cadrul unei economii naționale slabe, într-o țară fără o bază puternică de cercetări științifice și într-o națiune care continuă să se dezvolte rapid după independență. Acești factori fac să fie cu atât mai lăudabilă calitatea înaltă a Instituției Publice Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu”, se mai menționează în raport.    

 

Concluzia oficialilor Federației Mondiale pentru Educație Medicală privind activitatea USMF ”Nicolae Testemițanu” a fost formulată în baza raportului de autoevaluare a Universității, realizat în conformitate cu standardele internaționale ale FMEM, precum și în baza analizei experților Stefan Lindgren, președinte, și David Gordon, președinte ales al FMEM, care au vizitat instituția noastră la începutul anului curent.

 

 [nggallery id=50]

 

Concluzia experților Federației Mondiale pentru Educație Medicală

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii