Delegație a Consiliului Stomatologilor din California la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Published: 26.09.2014

 

DSC_6640

O delegație din California, SUA, reprezentată de dr. Dominicis, membru al Comitetului Executiv Stomatologie (Dental Board) și Richard Polanco, senator, Josef Mamaliger, președintele companiei ”University of Moldova” (UMUSA), s-a aflat într-o vizită de documentare la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. 

Acțiunea se înscrie în obiectivele unui Acord de colaborare și are drept scop familiarizarea cu toate aspectele structurale ale Universității, în special cele de la Facultatea de Stomatologie. Aceasta din urmă urmează să fie acreditată de Consiliul Stomatologilor din California, iar, ca rezultat, mai mulți tineri americani vor putea studia la USMF ”Nicolae Testemițanu”.

 

Rectorul Ion Ababii, a menţionat că Universitatea este interesată de a dezvolta un  parteneriat viabil cu instituțiile americane, accentuând că aceasta este și o politică prioritară în activitatea instituției. În context, rectorul a asigurat că Universitatea dispune de condiții optime de instruire și cercetare pentru studenți și rezidenți, mai ales că studiile se desfășoară în 4 limbi. Cadrele didactice, de asemenea, sunt bine pregătite pentru instruirea studenţilor, iar programele de studii se conformează treptat la standardele internaționale.

 

Pe parcursul vizitei (23-26 septembrie), oaspeții au vizitat Facultatea de Stomatologie, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, clinicile stomatologice, Biblioteca Științifică Medicală, Complexul sportiv, Campusul studențesc și alte subdiviziuni universitare. Delegații americani și-au exprimat admirația pentru capacitatea și condițiile de formare a medicilor specialiști la Universitatea noastră. Totuși, pentru instruirea studenților americani, sunt necesare anumite ajustări la standardele americane, dat fiind faptul că, după absolvire, aceștia se vor întoarce în țara lor pentru a-și desfășura activitatea. Partenerii și-au arătat disponibilitatea de a oferi modele de instruire specifice, dar și de a contribui la renovarea sălilor de studii din cadrul Facultății de Stomatologie și dotarea acestora cu utilaj modern.

 

Colaborarea dintre USMF ”Nicolae Testemițanu” și instituțiile americane are loc în baza unui acord, semnat în data de 26 martie 2014. Odată cu obținerea acreditării din partea Consiliului Stomatologilor din California, în toamna anului viitor, la Universitatea noastră ar putea fi înmatriculați cca 30 de studenți americani.


[nggallery id=149]

Delegație a Consiliului Stomatologilor din California la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii