Simpozion internațional în domeniul medicinei legale

Published: 06.10.2014

DSC_7404Medici specialiști și experți în domeniul medicinei legale din mai multe state din Europa de Est s-au reunit vineri, 3 octombrie, la Chișinău, în cadrul celui de-al VI-lea Simpozion Internațional al Asociației Osteuropaverein din Germania. Evenimentul științific a fost organizat de Catedra de medicină legală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” și Centrul de Medicină Legală, și a avut loc în incinta instituției noastre.

 

Participanții la forum s-au întrunit pentru a discuta și analiza cele mai neobișnuite cazuri din practica medico-legală, precum și cele mai noi și importante rezultate științifice obținute în ultimii ani în domeniul respectiv, la nivel de regiune.

 

Gheorghe Rojnoveanu, prorector pentru activitate științifică, prezent la inaugurarea evenimentului, a menționat că succesele obţinute în domeniul medicinei teoretice şi clinice, inclusiv în medicina legală, pe parcursul multor decenii, se datorează relaţiilor fructuoase de colaborare şi ajutor reciproc cu școlile medicale și alte instituții de profil din țările spațiului CSI și a Uniunii Europene. ”Sperăm, că schimbul de experienţă între medicii legiști va deschide noi orizonturi şi oportunităţi, va contribui  vădit la avansarea științei medicale, la formarea specialiștilor de înaltă calificare, competitivi nu numai în ţară, dar şi peste hotare”, a  spus prorectorul.

 

Andrei Pădure, șef catedră Medicină legală, a menționat că evenimentul respectiv reprezintă o oportunitate unică pentru participanți să asiste la prezentarea unor cazuri neobișnuite din practicile medicilor legiști din mai multe țări, ”cazuri ce prezintă dificultăți în gestionarea lor corectă și calitativă”. Spre exemplu, Catedra de medicină legală a prezentat un caz ce impune modificarea regulamentului de activitate a medicilor legiști autohtoni, fapt ce ar îmbunătăți prestația acestora în acordarea asistenței medico-legale.

 

La simpozion a participat și Kurt Trübner, medic legist, președintele Asociației Osteuropaverein, Germania, care a apreciat nivelul înalt de organizare a Simpozionului. Expertul german este pentru prima dată în Republica Moldova și a manifestat multă admirație pentru țara noastră.

 

Asociația Osteuropaverein a fost fondată în Germania, având drept scop promovarea cercetărilor științifice și schimbul de experiență printre specialiștii medici legiști și cercetătorii din țările Europei de Est. Catedra de medicină legală a Universității noastre a devenit membru al acestei Asociații de trei ani.

[nggallery id=157]

Simpozion internațional în domeniul medicinei legale

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii