Scutirea studenţilor de plata taxei de studii, anul III-VI

Published: 15.01.2015

DSC_5202Scutirea studenților de plata taxei de studii, anul III-VI, de la toate facultățile, se efectuează în locurile disponibile cu finanţare de la bugetul de stat (în limita alocaţiilor bugetare) dacă media notelor din semestrul de studii precedent nu este mai mică decât 8,0 (opt) puncte. Acestea sunt prevederile Regulamentului cu privire la scutirea de plata taxei de studii a studenţilor de învăţământ superior de stat înmatriculaţi pe bază de contract, aprobat prin Hotărârea Guvernului RM nr. 125 din 15 februarie 2001, p. 3 şi p. 4,  Ca excepţie, scutirea de plata taxei de studii se efectuează şi pentru studenții cu media notelor nu mai mică decât 7,0 (şapte) puncte, în cazul pierderii întreţinătorului (părinţii, tutorele).

 

Pentru studenții din anul I-II de studii, este valabil Regulamentul cu privire la condițiile de ocupare a locurilor cu finanțare bugetară în USMF ”Nicolae Testemițanu”, aprobat prin procesul verbal al Ședinței Senatului universitar, nr. 2/5 din 15.04.2014. 

 

Persoanele interesate trebuie să prezinte cererea privind scutirea de plata taxei de studii la care se va anexa:

  1. Copia carnetului de note (ultima sesiune);

  2. Certificat privind componenţa familiei;

  3. Certificat privind venitul mediu lunar al unui membru al familiei pe şase luni premergătoare lunii încheierii semestrului de studii respectiv (pentru pensionari şi invalizi – copia certificatului).

 

În cazul pierderii întreţinătorului (părinţii sau tutorele) se va prezenta și copia certificatului de deces.

 

Pentru studenții care și-au format o familie este necesar de a prezenta:

  1. Copia carnetului de note (ultima sesiune);

  2. Certificat privind componenţa familiei;

  3. Certificat privind venitul mediu lunar al unui membru al familiei pe şase luni premergătoare lunii încheierii semestrului de studii respectiv;

  4. Copia certificatului de căsătorie;

  5. Copia certificatului de naştere al copilului.

 

*  Pentru scutirea taxei de studii în semestrul de primăvară, studenţii, care au depus actele în august-septembrie 2014 vor prezenta cererea, copia carnetului de note (ultima sesiune) şi certificatul privind venitul mediu lunar al unui membru al familiei pe şase luni premergătoare lunii încheierii semestrului de studii respectiv (la necesitate).

 

Documentele se vor prezenta, între 20 ianuarie-20 februarie 2015, în Secţia Didactică a USMF ”Nicolae Testemițanu” (Blocul didactic central, et. 2, bir. 216).

 

Scutirea studenţilor de plata taxei de studii, anul III-VI

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii