Mediciniștii din nou învingătorii concursului «Накорми голодного студента»

Published: 26.01.2015

DSC_3836Pentru al doilea an consecutiv, studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au devenit învingători ai concursului «Накорми голодного студента», organizat de publicația de limba rusă «Комсомольская правда».

 

Echipe de la trei universități din țară - USMF ”Nicolae Testemițanu”, Institutul de Relații Internaționale din Moldova și Academia de Studii Economice a Moldovei, și-au demonstrat ingeniozitatea, creativitatea și operativitatea în acest concurs gastronomic.

 

Prima probă a presupus ca un reprezentant al echipei să mânânce, fără pauze, șase crenvurști. Astfel, Pavel Boldurescu, student la Medicină generală, s-a clasat pe primul loc, obținând punctaj maxim. În cea de-a doua probă, echipele au trebuit să compună, timp de 5 minute, o poezie de tip haiku pe o temă la discreția lor. Și de această dată studenții noștri s-au detașat prin originalitate de ceilalți participanți, abordând tema ”sănătatea” prin versuri profunde și pline de semnificație.  

 

Proba ”Угадай, что готовит сосед на кухне”  a ținut toată lumea în suspans, pentru că fiecare reprezentant al echipei trebuia să identifice mirosul unor ingrediente. Sarcina a fost simplă pentru Grigore Pascaru, membru al echipei mediciniștilor, care a ghicit imediat cinci din cele șase produse.

 

În cea de-a patra încercare, echipele au fost supuse unui blitz interviu, care a cuprins 5 întrebări de cultură generală, iar în ultima demonstrație, «Бутерброд, которым можно поделиться с деканом», participanții au pregătit și decorat un sandwich pentru decanul lor. Studenții de la medicină s-au clasat și aici pe primul loc, dând dovadă de originalitate, creativitate, măiestrie în mânuirea cuțitului, denumind sandwich-ul ”Dejunul cu decanul, în prima zi de Anul Nou”.

 

Potrivit membrilor juriului, echipa USMF ”Nicolae Testemițanu” s-a evidențiat la toate probele concursului, fapt pentru care a obținut cel mai mare punctaj și respectiv a ieșit învingătoare. Câștigătorii au primit diplome de participare, cadouri delicioase, suvenire etc. Serghei Suman, conferențíar universitar, prodecan Facultatea de Medicină nr. 1, USMF ”Nicolae Testemițanu”, membru al Comisiei de jurizare, a afirmat că ”de fapt, toți studenții participanți la acest concurs au fost buni, creativi și au reușit să-și exprime individualismul. Este important că ei au înțeles corect cerințele probelor și au răspuns cu exactitate”.

 

Concursul, desfășurat în cadrul unui parteneriat public-privat, a devenit o tradiție în rândul studenților și este organizat anual în ajunul zilei Sfintei Mc. Tatiana (25 ianuarie) - protectoarea tuturor elevilor și studenților. Competiția, sub genericul «Накорми голодного студента», are drept scop antrenarea studenților de la mai multe universități din țară în activități creative, făcând aluzie la viața ”flămândă” a studenților.

 

Mediciniștii din nou învingătorii concursului «Накорми голодного студента»

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii