Lutz Stroppe - Doctor Honoris Causa al USMF ”Nicolae Testemițanu”

Published: 16.06.2015

DSC_0827Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a conferit astăzi, 16 iunie, cel mai înalt titlu onorific Doctor Honoris Causa  - secretarului de stat al Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania, Lutz Stroppe.

 

Rectorul Ion Ababii a declarat că acordarea acestei distincții onorează Universitatea, având în vedere colaborarea de mulți ani dintre comunitatea academică a USMF ”Nicolae Testemițanu” și universitățile și instituțiile medicale din Germania.

 

În Laudatio, rectorul a prezentat relațiile foarte bune pe care Germania  le are cu Universitatea noastră. Activităţile de cooperare moldo-germană în domeniul ocrotirii sănătăţii sunt stipulate în mai multe acorduri de colaborare şi se realizează în  instruire, cercetare şi asistenţă medicală. Un rol important în dezvoltarea eficientă a relaţiilor de cooperare moldo-germane aparţine Ministerului Sănătăţii din Germania, în persoana secretarului de stat, Lutz Stroppe. ”Senatul Universităţii a conferit titlul onorific în semn de profundă gratitudine şi înaltă apreciere a activităţii secretarului de stat al Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania, cu sprijinul politic al căruia au devenit posibile transformările benefice din sistemul de sănătate şi educaţie medicală din Republica Moldova”, a spus Ion Ababii.

 

Secretarul german, Lutz Stroppe a mulțumit conducerii Universității pentru titlul acordat, menționând că acesta reprezintă ”un semnal al recunoștinței din partea  Universității pentru toate eforturile depuse de Guvernul german la dezvoltarea acestei țări”. Oficialul german a precizat că relațiile de colaborare în domeniul sănătății vor continua atât la nivel de instituții, cât și de țară, iar Universitatea deține un rol cheie în dezvoltarea acestora. ”Deținem relații strânse de colaborare din 2007, iar aceste succese remarcabile nu ar fi fost atinse dacă nu ar fi fost implicate persoane cu integritate incontestabilă. Rectorul Ion Ababii este un mare noroc pentru dezvoltarea și consolidarea acestei instituții și pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova”, a accentuat Lutz Stroppe.

 

Lutz Stroppe s-a născut în data de 20 octombrie 1956, în Wolfenbüttel, Germania. Istoric de meserie, a activat ca asistent de cercetare în arhivele de politică creștin-democrate ale Fundației Konrad Adenauer. În noiembrie 1986, dl Lutz Stroppe a devenit șeful lucrărilor de învățământ al Fundației Konrad Adenauer Mainz, iar în octombrie 1991 - director al activității educaționale a Konrad Adenauer Stiftung Berlin. Pe parcursul anilor, a deținut mai multe funcții: șef adjunct al Biroului Cancelarului Federal al Germaniei (Bundeskanzler).

Din anul 2006 până în 2010, a lucrat în calitate de șef al Departamentului Programe Politice și Analiză în cadrul Oficiului Federal al CDU.

În perioada februarie 2010 și iulie 2012, dl Lutz Stroppe a condus Departamentul Copii și Tineret al Ministerului Federal pentru Familie, Persoane în Vârstă, Femei și Tineret (BMFSFJ), iar în data de 4 iulie 2012, a fost desemnat secretar de stat al BMFSFJ.

Din 7 ianuarie 2014 dl Lutz Stroppe ocupă funcţia - secretar de stat al Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania.

 

[nggallery id=265]

Lutz Stroppe - Doctor Honoris Causa al USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii