Ziua mondială de combatere HIV/ SIDA marcată de mediciniști

Published: 02.12.2015

IMG_2867Prin panglici roșii prinse la piept și baloane albe, care decorau holurile în data de 1 decembrie, studenții Facultății de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au reușit să-și exprime solidaritatea față de persoanele infectate cu virusul HIV.

 

Totodată, tinerii au desfășurat și acțiuni de informare pentru colegi privind infecția HIV/SIDA, inclusiv au proiectat un film cu această tematică.  O panglică, care exprimă simbolul solidarității față de persoanele seropozitive, a fost construită din lumânări în fața Blocului didactic nr. 2, în care este amplasată Facultatea de Farmacie.

 

Acțiunea a fost organizată de studenții de la Farmacie, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Republica Moldova și Farmacia Felicia.

 

Reamintim că Ziua Mondială de combatere HIV/SIDA este marcată anual în data de 1 decembrie. În acest context, în această zi la Universitate au fost premiați și învingătorii concursului de eseuri ”Ținta Zero!”.

[nggallery id=303]

 Ziua mondială de combatere HIV/ SIDA marcată de mediciniști

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii