Stomatologii - câștigători la Olimpiada de propedeutică stomatologică

Published: 01.04.2016

IMG_1545Doi studenți de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au ieșit învingători în cadrul Olimpiadei internaționale de propedeutică stomatologică, desfășurată la Universitatea de Stat de Medicină „I. M. Secenov” din Moscova, Federația Rusă. Competiția, intitulată „Первые шаги в стоматологии” (Primii pași în stomatologie), a avut loc în perioada 24-27 martie 2016.

 

Ștefan Mardari, student în anul II, Facultatea de Stomatologie, a ieșit câștigător la categoria „Рисование идеальной улыбки” (Desenează zâmbetul perfect), iar Dorin Dvornic (anul III) la - „Препарирование” (Disecție). Timp de opt ore, studenții noștri au concurat cu alți patruzeci și nouă de tineri la aprecierea manoperelor practice, aplicarea anesteziei pe mandibule pe diferite mulaje, determinarea apexului și lungimii canalului radicular, examinarea unei ortopantomograme și descrierea ei ș.a.

 

IMG_1712Tinerii au fost însoțiți de reprezentanți de la Catedra de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja”, și anume: Diana Uncuța, șef catedră, Nicolae Bajurea, conferențiar universitar și Svetlana Melnic, asistent universitar, care au participat în calitate de membri ai juriului.

 

Pe lângă concurs, delegația de la USMF „Nicolae Testemițanu” a participat și la o serie de workshopuri și cursuri privind ocluzia traumatică a arcadelor dentare, tehnologii de modulare în stomatologia estetică, tehnologii moderne în controlul hipersensibilității dentare, posibilitățile moderne ale sistemelor CAD/CAM ș.a.

 

Aducem sincere felicitări învingătorilor și le dorim mult succes  în continuare!

  [nggallery id=347] 

Stomatologii - câștigători la Olimpiada de propedeutică stomatologică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii