Workshop în Polonia

Published: 22.06.2016

DSC_0007Cinci masteranzi de la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au participat la un workshop privind scrierea de proiecte, desfășurat la Institutul de Sănătate Publică din Polonia în zilele de 16 și 17 iunie curent. Aici au învățat cum trebuie să stabilească corect scopurile și obiectivele proiectului, cum se desfășoară procesul de cercetare și cum se efectuează review-ul literaturii, design-ul studiului și care sunt metodele de analiză a datelor.

 

Participanții au realizat câte o cercetare preventivă pe un subiect de interes pentru care ar dori să inițieze un proiect, care să se înscrie la una dintre cele trei teme propuse: tinerii și sănătatea mintală, controlul și prevenirea bolilor non-comunicabile, îngrijirea în cazul bolilor cronice (inclusiv tuberculoza). Ulterior, acestea au fost discutate și ajustate în cadrul trainingului de formare.

     

DSC_0457Angela Cazacu-Stratu, masterand în anul II la ȘMSP, prodecan Facultatea de Medicină nr. 1, a menționat că participarea la acest workshop i-a deschis noi oportunități în ceea ce privește identificarea unor parteneri internaționali. A învățat cum trebuie formulate argumentele astfel, încât propunerea să atragă atenția finanțatorilor. „Noi am înaintat un proiect, care sperăm că va da roade și mai departe, privind siguranța în traficul rutier a copiilor, traumatismul rutier la copii”, a menționat Angela Cazacu-Stratu, care ne-a mărturisit că ideea a trezit interesul trainerului din Suedia și urmează să stabilească relații de colaborare pe viitor.

 

Workshop-ul a fost organizat de Centrul pentru Sănătate Globală de la Institutul Karolinske din Stockholm, Suedia și a întrunit 9 participianți din Republica Moldova, Ucraina și Polonia, specialiști în domeniul medicinei, jurnalismului și relațiilor publice.

Workshop în Polonia

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii