Rezidenții USMF „Nicolae Testemițanu” - câștigătorii unui concurs de chirurgie plastică și estetică

Published: 01.07.2016

01 (1)O echipă de rezidenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a câștigat premiul cel mare la concursul Iron Rezidents („Rezidenții de fier”), desfășurat la București, România, în cadrul unui congres de chirurgie plastică și estetică. Olesea Catărău, Viorica Mihaluța, Alina Panciuc, Alina Stoian și Vladimir Stratan - rezidenți în anul II la specialitatea Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie, sunt cei care au obținut această performanță. Colega lor, Alina Stoian, este deținătoarea locului I la concursul individual.

 

Tinerii s-au ales cu stagii de pregătire în Italia, SUA, Ungaria, Elveția, Brazilia și Serbia, precum și cu scutire de taxă la examenele Comisiei europene de reconstrucție plastică și chirurgie estetică (EBOPRAS).  

 

01 (4)Concursul a fost organizat în premieră și a avut un juriu internaţional, format din specaliști cu renume mondial în chirurgia plastică şi estetică: Edward Chung, Fausto Viterbo,  Gustavo Abrile, Marco Lanzetta,  Zsolt Szabo, precum şi reprezentanți din România.

 

Rezidenții noștri au fost însoțiți de Grigore Verega, profesor universitar la Catedra de ortopedie și traumatologie a USMF Nicolae Testemițanu”, Ghenadie Conţu, preşedintele Societăţii de Chirurgie Plastică şi Estetică din Republica Moldova și Rodica Iordăchescu, doctorand. Reprezentanții USMF „Nicolae Testemițanu” au fost apreciați și pentru prezentările lor din cadrul sesiunilor științifice, paricipând alături de alte 270 de persoane din peste 25 de țări.

 

Manifestările științifice s-au înscris în lucrările Congresului al X-lea de Chirurgie Estetică din România şi Congresului al XIV-lea al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie curent, sub tutela Societății Internaţionale de Chirurgie Plastică și Estetică şi a Asociaţiei Europene a Societăţilor de Chirurgie Plastică şi Estetică.

   [nggallery id=393]

Rezidenții USMF „Nicolae Testemițanu” - câștigătorii unui concurs  de chirurgie plastică și estetică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii