Cu fiecare an tot mai buni… studenții laureați ai USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 22.12.2016

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu” și-a desemnat,  pentru al V-lea an consecutiv, cei mai buni studenți. Decernarea premiilor a avut loc în cadrul unei ceremonii fastuoase - Gala Studenților Laureați, 2016 și a cuprins șase categorii: studii, știință, abilități organizatorice, sport, cultură și voluntariat. La ceremonie au participat reprezentanți ai administrației Universității, decani, prodecani, cadre profesoral-didactice, studenți, rezidenți, precum și reprezentanți mass-media.

 

DSC_9324Ceremonia a fost deschisă de rectorul Ion Ababii, care a făcut o scurtă retrospectivă pentru anul ce s-a scurs, în care a punctat principalele realizări obținute de USMF „Nicolae Testemitanu”. Rectorul a menționat că, în ultima perioadă, s-au intensificat mobilitățile academice cu participarea studenților, au fost semnate mai multe acorduri de colaborare în acest sens, au fost adaptate programele de studii la standarde internaționale ș.a. Profesorul Ion Ababii a îndemnat mediciniștii să fie la fel de perseverenți, cutezanţi și creativi, pentru că de acţiunile pe care le vor întreprinde depinde viitorul Alma Mater, al sistemului naţional de sănătate şi viitorul acestei ţări.   

                                               

Cu un cuvânt de salut în adresa premianților a venit și prorectorul pentru asigurarea calității și integrării în învățământ, Olga Cernețchi, care a subliniat că studiile la medicină diferă de cele de la alte instituții prin multitudinea obiectelor studiate, a volumului de cunoștințe obținut și prin nopțile nedormite. „Medicul este puternic prin cunoștințe. Și atâta timp cât învățăm - noi rămânem tineri”, a adăugat prorectorul.

 

 

DSC_9561În cadrul ceremoniei au fost premiați și cei trei câștigători ai concursului Premiul USMF „Nicolae Testemițanu” pentru jurnaliști, organizat de Departamentul Comunicare și Relații Publice, care are drept scop promovarea imaginii instituției prin materialele apărute în mass-media despre cele mai importante evenimente din viața universitară. Astfel, premiul I a fost decernat Svetlanei Gore, reporter la TVR Moldova; Parascovia Rogate, reporter la Redacția Sănătate INFO - a obținut  premiul II; iar cea de-a treia poziție i-a revenit Alinei Jalauc, reporter-prezentator la Realitatea TV. În cadrul Galei a fost menționată și participarea la concurs a Patriciei Podoleanu, reporter la postul de televiziune PRO Tv.

 

Deținătoarea marelui trofeu, care este cunoscută în rândul jurnaliștilor ca fiind cea care petrece cea mai mare parte a timpului pe holurile de spital, Svetlana Gore a mulțumit administrației Universității pentru această distincție. Tânăra a recunoscut că munca medicilor este una colosală, iar ea se străduie în permanență să pună acest fapt într-o lumină pozitivă.

 

Pe parcursul acestui an au înregistrat performanțe și studenții internaționali, care vizibil emoționați de premiile primite au adresat cuvinte de recunoștință Universității pentru instruirea primită aici, pentru condițiile de studii oferite, dar și pentru susținerea consecventă a acțiunilor mediciniștilor.

Cu diplome și premii bănești pentru cei mai activi studenți a venit și Victor Zubco, vicepreședintele Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova, care i-a încurajat pe toți cei prezenți să participe în activități extracurriculare pentru că astfel se dezvoltă noi inițiative, se leagă relații de prietenie și împreună pot să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate din țară.

 

DSC_9553În contextul sărbătorilor de iarnă au fost anunțate și rezultatele concursului „Cel mai frumos cămin în haine de sărbătoare”. Astfel, pentru al doilea an consecutiv pe primul loc s-a situat Căminul nr. 1, pe locul II - Căminul nr. 8, iar Căminul nr. 2 s-a clasat pe locul III.

La ceremonie au fost nelipsite colindele, cântecele de Crăciun și tradiționala urătură. Tinerii au primit în dar colaci și dulciuri, precum și mulțumiri pentru că, în acest fel, au dat start frumoaselor obiceiuri din ajunul sărbătorilor de iarnă.

 

 [nggallery id=460]

Cu fiecare an tot mai buni… studenții laureați ai USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii