Infertilitatea cuplului: subiect de discuție pentru obstetricieni și ginecologi

Published: 06.03.2017

DSC_1267Problemele infertilității în cuplu au constituit tematica unei conferinţe științifice, organizată, în data de 3 martie 2017, de Catedra de obstetrică şi ginecologie nr. 2 a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

 

Manifestarea științifică a fost deschisă de Olga Cernețchi, șef catedră Obstetrică și ginecologie nr. 2, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, care a subliniat rolul primordial al obstetricianului și al ginecologului - acela de a veghea sănătatea femeii. În această ordine de idei, prorectorul a menționat că specialiștii noștri încearcă să adapteze metodele de diagnostic și tratament utilizate pe plan internațional pentru a asigura stabilitatea și evoluția pozitivă a sarcinii. Potrivit profesorului Cernețchi, în Republica Moldova, în ultimii ani se atestă o creștere a numărului de cupluri care se confruntă cu infertilitatea și o descreștere a natalității - mai puțin de 40 de mii de nașteri fiind înregistrate în 2016. În plus, o bună parte dintre femeile de vârstă reproductivă sunt plecate peste hotare, astfel înregistrându-se și o îmbătrânire activă a populației. Pe de altă parte, între 15 și 35% dintre femeile însărcinate riscă să piardă sarcina până la 22 de săptămâni, iar 4-12% la termenul de 22-36 de săptămâni.

 

În cadrul conferinței au fost abordate și alte subiecte, printre care: pregătirea preconcepțională a femeilor cu avorturi recurente în anamneză și importanța micronutrienților în pregătirea cuplului pentru sarcină. La manifestare au participat peste 70 de obstetricieni și ginecologi   din mun. Chișinău.

 
 [nggallery id=494]

Infertilitatea cuplului: subiect de discuție pentru obstetricieni și ginecologi

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii