Ulrike Flach - Doctor Honoris Causa al IP USMF „Nicolae Testemiţanu”

Published: 10.10.2013

DSC_5041Joi, 10 octombrie 2013, IP Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" i-a conferit titlul Doctor Honoris Causa doamnei Ulrike Flach, secretar parlamentar de stat al Republicii Federale Germania. La eveniment au participat: administraţia Universităţii, profesori, studenţi, rezidenţi şi delegaţia oficială de la Ministerul Federal al Sănătăţii din Germania, printre care şi Piter Pompe, şef protocol, care a devenit un adevărat prieten al comunităţii universitare şi medicale din Moldova.Rectorul, Ion Ababii, profesor universitar, dr. hab. med., academician al AŞM, a ţinut să mulţumească părţii germane pentru suportul necondiţionat în privinţa remanierilor şi reformelor din Republica Moldova, inclusiv în sistemul naţional de sănătate şi învăţământul medical superior. Ion Ababii a adus un şir de aprecieri pentru Ulrike Flach, care prin activitatea sa, la nivel naţional şi internaţional, susţine stabilitatea şi promovează relaţiile de colaborare ale Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova cu Ministerul Federal al Sănătăţii din Germania, ale Universităţii cu institutele şi centrele medicale germane.La rândul său, secretarul german a ţinut să mulţumească administraţiei IP USMF “Nicolae Testemiţanu” pentru ospitalitate, şi le-a vorbit studenţilor şi profesorilor aflaţi în sală despre celulele embrionare stem, dar şi despre iniţiativa legislativă privind diagnosticul la etapa de preimplantare a embrionilor, înaintată de către Domnia Sa în Parlamentul German şi care a fost susţinută de majoritatea deputaţilor.Valentin Friptu, şef catedră Obstetrică şi ginecologie, a mulţumit doamnei Flach pentru informaţiile prezentate, a menţionat că Republica Moldova mai are mult de învăţat în acest domeniu de la partenerii europeni şi s-a arătat deschis pentru viitoarele colaborări între partea moldovenească şi cea germană, inclusiv privind schimbul de experienţă între studenţii.La final, participanţii au avut ocazia să-i pună întrebări doamnei Ulrike Flach, unde cei mai activi s-au dovedit a fi studenţii. Domnia Sa a rămas plăcut impresionată de germana perfectă pe care o posedă studenţii de la medicină, cât şi de interesul manifestat de aceştia faţă de subiectul discutat.

[nggallery id=31]

DHCJoi, 10 octombrie 2013, IP Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" i-a conferit titlul Doctor Honoris Causa doamnei Ulrike Flach, secretar parlamentar de stat al Republicii Federale Germania. La eveniment au participat: administraţia Universităţii, profesori, studenţi, rezidenţi și delegaţia oficială de la Ministerul Federal al Sănătăţii din Germania, printre care şi Piter Pompe, şef protocol, care a devenit un adevărat prieten al comunităţii universitare și medicale din Moldova. Rectorul, Ion Ababii, profesor universitar, dr. hab. med., academician al AŞM, a ţinut să mulţumească părţii germane pentru suportul necondiţionat în privinţa remanierilor şi reformelor din Republica Moldova, inclusiv în sistemul naţional de sănătate şi învăţământul medical superior. Ion Ababii a adus un şir de aprecieri pentru Ulrike Flach, care prin activitatea sa, la nivel naţional şi internaţional, susţine stabilitatea şi promovează relaţiile de colaborare ale Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova cu Ministerul Federal al Sănătăţii din Germania, ale Universităţii cu institutele şi centrele medicale germane.La rândul său, secretarul german a ţinut să mulţumească administraţiei IP USMF “Nicolae Testemiţanu” pentru ospitalitate, şi le-a vorbit studenţilor şi profesorilor aflaţi în sală despre celulele embrionare stem, dar şi despre iniţiativa legislativă privind diagnosticul la etapa de preimplantare a embrionilor, înaintată de către Domnia Sa în Parlamentul German şi care a fost susţinută de majoritatea deputaţilor.Valentin Friptu, şef catedră Obstetrică şi ginecologie, a mulţumit doamnei Flach pentru informaţiile prezentate, a menționat că Republica Moldova mai are mult de învățat în acest domeniu de la partenerii europeni şi s-a arătat deschis pentru viitoarele colaborări între partea moldovenească şi cea germană, inclusiv privind schimbul de experienţă între studenţii.La final, participanţii au avut ocazia să-i pună întrebări doamnei Ulrike Flach, unde cei mai activi s-au dovedit a fi studenții. Domnia Sa a rămas plăcut impresionată de germana perfectă pe care o posedă studenţii de la medicină, cât şi de interesul manifestat de aceştia faţă de subiectul discutat.
Ulrike Flach -  Doctor Honoris Causa al IP USMF „Nicolae Testemiţanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii