USMF ”Nicolae Testemițanu” urcă în topul universităților prezente on-line

Published: 14.02.2014

 

webometrics

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a reușit, în mai puțin de 6 luni, să se ridice cu 2000 de puncte, plasându-se pe locul 6630 în topul global al universităților prezente on-line (Ranking Web of Universities). Clasamentul a fost realizat în luna ianuarie de Cybermetics Lab, un grup de cercetători de la Consiliul Național Spaniol de Cercetare din Madrid.

În clasament sunt incluse peste 21 de mii de universități din întreaga lume, inclusiv 26 din Republica Moldova.

 

Vizibilitatea portalului informațional www.usmf.md a crescut şi în raport cu  site-urile instituţiilor de învăţământ superior din ţară, poziționându-se pe locul 3 - în luna ianuarie, comparativ cu locul 5 din iulie 2013. USMF ”Nicolae Testemițanu” este surclasată deocamdată, de USM şi UTM, instituţii cu un număr mai mare de facultăți și studenți.

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” a crescut la capitolul Deschidere cu 1095 puncte, ajungând pe poziția 3395, iar la Prezență cu  1909 puncte, urcând pe locul 5489.

În ceea ce privește Impactul, Universitatea a înregistrat o ascensiune mai mică, urcând cu circa 200 de puncte față de poziția anterioară. În ceea ce privește Vizibilitatea pe continent a instituției, USMF ”Nicolae Testemițanu” a trecut de pe poziția 1603 pe 1782, fapt condiționat de creșterea concurenței la nivel european.

 

Creșterea semnificativă a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” are loc în baza noului concept de funcționare a portalului universitar www.usmf.md, lansat în luna iulie curent. USMF ”Nicolae Testemițanu” este prima instituţie de învăţământ superior din ţară care implementează un concept inovator, care oferă subdiviziunilor universitare posibilitatea de a avea un site propriu pe domeniul usmf.md, pe care îl pot administra de sine stătător.

 

Universitatea depune eforturi constante în această direcție,  implementând cele mai noi tehnologii. Numai cu ajutorul întregii comunități universitare, USMF ”Nicolae Testemițanu” poate atinge rezultate mai bune la capitolul prezență on-line.

 

Scopul clasamentului Ranking Web of Universities, care se realizează din 2004, este de a demonstra vizibilitatea instituțiilor academice și a celor de cercetare în rețeaua on-line și de a promova accesul deschis la publicațiile științifice. În stabilirea clasamentelor s-a ținut cont de conţinutul şi calitatea informaţiei postate pe site, precum și accesibilitatea în mediul virtual a instituţiei de învăţământ la nivel internaţional.

 

 
USMF ”Nicolae Testemițanu” urcă în topul universităților prezente on-line

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii