Profesori și masteranzi din Virginia de Est în vizită la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Published: 03.06.2014

DSC_0816Un grup de profesori și masteranzi ai Școlii Medicale din Virginia de Est, SUA, sunt în vizită la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Vizita urmează după ce o delegație de la USMF ”Nicolae Testemițanu” a participat la activitățile academice din cadrul Școlii de Sănătate Publică din Virginia, în perioada 16-28 mai curent.    

 

Oaspeții au venit cu scopul de a efectua un schimb de experienţă în domeniul managementului sănătății publice, acţiune ce se înscrie în prevederile Acordului de colaborare încheiat între Universitate și Şcoala de Medicină din Virginia de Est. În cadrul primei întruniri cu reprezentanții Școlii de Management în Sănătate Publică (ȘMSP), care a avut loc în data de 2 iunie curent, partenerii au fost informaţi despre sistemul de învățământ din Republica Moldova și racordarea acestuia la standardele europene, precum și despre structura, programul de învățământ, direcțiile principale de activitate ale Universităţii noastre.

 

DSC_0840Oleg Lozan, prorector pentru implementarea tehnologiilor informaţionale şi dezvoltare strategică, a menționat că relațiile de colaborare cu Școala de Medicină din Virginia de Est continuă de circa 14 ani. Cu suportul Şcolii de 

Medicină Virginia de Est - Norfolk, Portsmouth, SUA a fost creată Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, care asigură procesul de instruire practică şi teoretică a studenţilor, rezidenţilor și medicilor în domeniul asistenţei medicale primare, utilizând metode contemporane de instruire şi propagând conceptul medicinei de familie, modul sănătos de viaţă etc.

 

Stela Cojocaru, prodecan, Facultatea de Medicină nr. 2, a făcut o prezentare generală a USMF ”Nicolae Testemițanu”, care a trezit curiozitatea masteranzilor de la Școala de Medicină din Virginia de Est. Aceștia au fost interesați să afle mai multe detalii despre programul de studii, valabilitatea diplomelor peste hotarele țării, durata studiilor la Facultatea de Medicină, programul de mobilitate a studenților, rezidenților, doctoranzilor și a cadrelor profesoral-didactice, tezele în co-tutelă, modalitatea de repartizare a studențiilor străini la studii, după criteriile de limbă, programele științifice la care aplică masteranzii de la ȘMSP.

 

Donald Combs, vicepreședinte și decan al Școlii de profesii în sănătate din Virginia de Est, SUA, este Profesor asociat al Univesităţii noastre și ține cursuri pentru studenții și rezidenții autohtoni de fiecare dată când se află în Republica Moldova. Decanul și-a exprimat mulțumirea pentru ospitalitatea, deschiderea, inițiativa și implicarea reprezentanților ȘMSP în acest proiect.

 

Oaspeții americani au vizitat Clinica Medicală de Asistență Medicală Primară, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală ale USMF ”Nicolae Testemițanu”, precum Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate și Centrul Național de Sănătate Publică.

 

  [nggallery id=113]

Profesori și masteranzi din Virginia de Est în vizită la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii