USMF ”Nicolae Testemițanu” și-a reconfirmat certificatul de calitate

Published: 25.09.2014

 

DSC_6388”Aveți un sistem de management al calității, care funcționează foarte bine în toate subdiviziunile, iar personalul universitar înțelege cum se gestionează acesta”. Declarația aparține lui Cristian Vlad Lupa, auditor șef al echipei de evaluatori externi, care a auditat funcționarea sistemului de management al calității în Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, în perioada 24-25 septembrie curent. Evaluarea de supraveghere a fost efectuată, în conformitate cu cerințele standardului de calitate ISO 9001:2008, de către CERTIND SA, România, organism de certificare acreditat.

 

Potrivit expertului, sistemul de management al calității la USMF ”Nicolae Testemițanu” este funcțional și asigură un control al calității pentru serviciile oferite, fapt ce reprezintă un efort mare pentru persoanele care îl gestionează. ”Aveți un sistem foarte bun de stabilire a obiectivelor și de urmărire a realizării acestora, or, monitorizarea realizării obiectivelor este un element principal al Sistemului de Management al Calității”, a precizat auditorul șef.

 

Vlad Lupa a ținut să remarce, în special, deschiderea și atitudinea plăcută a personalului Universității, care a furnizat toate informațiile necesare echipei de audit. ”Am evaluat modul în care ați întreprins acțiuni corective pentru constatările din anul trecut, pentru a corespunde cerințelor standardului”, a menționat expertul.

 

În concluziile generale, prezentate la ședința de închidere a auditului extern,  reprezentanții CERTIND SA au menționat că i-a impresionat, în mod deosebit, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, Catedra de fiziologia omului și biofizică, Catedra de otorinolaringologie, Serviciul comunicare și relații publice - discuțiile cu personalul acestor subdiviziuni, în special, ”modul în care acești oameni gestionează SMC și cum l-au înțeles”. Echipa de supraveghere a apreciat înalt eforturile Secției audit intern în coordonarea sistemului de management al calității, menționând că la USMF ”Nicolae Testemițanu” calitatea a crescut și s-a îmbunătățit”. De asemenea, experții au calificat drept impresionantă activitatea Serviciului comunicare și relații publice  - modul în care acesta promovează imaginea Universității.

 

Având în vedere dimensiunea instituției noastre, experții străini au menționat că este destul de dificil de evaluat tot, dar din ceea ce au văzut, concluzia este: ”Continuați să vă mențineți certificarea!”

 

Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, a afirmat că Universitatea depune eforturi considerabile pentru menținerea SMC, iar dovadă a acestui fapt este menținerea, nerenunțarea la sistemul de calitate instituțional. Prorectorul a asigurat că toate recomandările auditorilor externi vor fi respectate în scopul eficientizării sistemului de management al calității.

 

Olga Iurco, șef Secție audit intern, a mulțumit întregii echipe de auditori externi pentru sugestiile și viziunile lor privind implementarea standardului de calitate, menționând că ”perfecțiunea nu are limite și întotdeauna este loc pentru îmbunătățire”.    

 

În aproximativ două săptămâni, auditorii externi vor întocmi un raport în care vor specifica anumite recomandări de îmbunătățire a SMC.

 

Auditul de supraveghere se efectuează anual și urmărește menținerea sistemului de management al calității în conformitate cu cerințele ISO 9001.

 

[nggallery id=147]

USMF ”Nicolae Testemițanu” și-a reconfirmat certificatul de calitate

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii