USMF ”Nicolae Testemițanu” pe poziția a II-a în topul celor mai bune universități din Moldova

Published: 05.01.2015

Sursa: www.cnaa.acad.mdConsiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare a publicat topul celor mai bune instituții de învățământ superior din Moldova în anul 2014. Clasamentul a fost realizat în baza rezultatelor evaluării şi acreditării ştiinţifice a instituțiilor.

 

Și în acest an, clasamentul național este condus de Universitatea Tehnică a Moldovei.

 

Pe poziția a doua este Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, care a acumulat 839 de puncte din punctajul total (1000). Pe locul trei se situează Universitatea de Stat din Moldova, iar pe locul patru în categoria A - Academia de Studii Economice din Moldova.

 

Este de menționat faptul că rating-ul instituțiilor de învățământ superior în categoria A a rămas neschimbat, universitățile menționate menținându-și fiecare poziția din anul trecut. În schimb, în cadrul categoriilor B și C a universităților se atestă o ascensiune pentru unele instituții de învățământ superior și regres pentru altele.

 

În clasamentul din 2014 figurează 19 instituții de învățământ superior din țară în comparație cu 15 - în anul 2013. Pentru mai multe detalii vezi clasamentul din 2014 și respectiv - 2013:

http://www.cnaa.acad.md/i/news/2014/30122014/05.01.2015-clasament.pdf

http://www.cnaa.acad.md/i/news/2013/23122013/clasamentul-national.pdf

 

Clasamentul a fost elaborat de CNAA în baza indicatorilor de performanţă, apreciaţi în procesul evaluării organizaţiilor din sfera ştiinţei şi inovării în scopul acreditări/reacreditării ştiinţifice a acestora. La stabilirea rating-ului naţional al universităţilor s-a ţinut cont de capacitatea de cercetare a instituţiei, publicaţiile ştiinţifice, brevetele de invenție obţinute, resursele umane, tehnico-materiale şi financiare, dar şi impactul economic şi social al proiectelor ştiinţifice realizate.

 

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” pe poziția a II-a în topul celor mai bune universități din Moldova

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii