Reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova în vizită la USMF „Nicolae Testemiţanu”

Published: 03.02.2017

DSC_0312Gavin Piercy, ofițer pentru afaceri culturale și Zinaida Wolfington, coordonator afaceri publice, reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, au vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în data de 2 februarie curent, cu scopul de a se familiariza cu relaţiile de colaborare pe care le are instituția noastră cu statul american.

 

Oaspeții s-au întrunit cu rectorul Universității, prof. Ion Ababii, prorectori, prodecani și alți conducători de subdiviziuni, de la care au aflat detalii despre parteneriatele viabile dintre Facultatea de Stomatologie și cea de Farmacie cu Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord (începând cu anul 1999), Biblioteca Științifică Medicală cu 12 biblioteci medicale din statul Carolina de Nord (din 2006), Școala de Management în Sănătate Publică cu Şcoala de Medicină din Virginia de Est (din anul 2013).

 

DSC_0310Academicianul Ababii a subliniat faptul că Universitatea noastră a obținut în luna decembrie 2016 acreditarea provizorie din partea Consiliului Dentar din California. Decizia a fost luată după ce, la începutul lunii octombrie, câţiva membri al Consiliului american s-au aflat la Universitatea noastră într-o misiune de evaluare a Facultății de Stomatologie. Această acreditare va permite ca, din luna septembrie 2017, tineri din Statele Unite ale Americii să-și facă studiile la USMF „Nicolae Testemiţanu” în conformitate cu standardele americane.

 

Gavin Piercy a fost impresionat de relațiile de colaborare stabilite de Universitatea noastră cu instituțiile americane și a declarat că va contribui, în măsura posibilităților, la dezvoltarea acestora. Oficialii americani vor analiza unele posibilități în vederea susținerii mobilității academice și vor veni cu propuneri în acest sens. În viitorul apropiat ei vor întreprinde încă o vizită la USMF „Nicolae Testemiţanu” pentru a se familiariza cu bazele clinice și centrele universitare, dar și pentru a avea o întâlnire cu mediciniștii, în vederea organizării unor traininguri de dezvoltare personală, activități finanțate de Ambasada SUA.

 

În acest context, rectorul Ion Ababii și-a exprimat recunoștința și considerația pentru suportul oferit de statul american Universității noastre și speră că pe viitor aceste parteneriate vor avansa, iar susţinerea din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova constituie o oportunitate pentru fortificarea acestora.

 [nggallery id=474]

 

Reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova în vizită la USMF „Nicolae Testemiţanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii