„Violon d'Ingres” de Ziua Internațională a Francofoniei

Published: 31.03.2017

1. DSC_2184În contextul Zilei Internaționale a Francofoniei, Catedra de limbi moderne a Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a organizat, în data de 30 martie curent, o serată consacrată francofoniei, cu genericul Violon d’Ingres des étudiants en médecine (Vioara lui Ingres a studenţilor de la Medicină).

La eveniment au participat studenți din anul I și II de la Facultatea de Medicină nr. 1, care au pregătit numerele artistice în limba franceză. Tinerii au prezentat un recital de poezii, dansuri și cântece. Plini de entuziasm și pasiune pentru tot ce fac, mediciniștii au redat prin dans sentimentele care pot să apară între doi tineri, prin poezii au transmis emoţii şi tandrețe, iar prin piese - propriile experiențe și trăiri. Un moment aparte a fost reprezentat de melodiile interpretate la chitară, nai şi la clape.

 

Lectorul universitar Veronica Voloşciuc a menționat că manifestările de acest fel se desfășoară tradiţional, în fiecare an, și au drept scop promovarea talentelor studenţilor de la Medicină, demonstrarea aptitudinilor, creativităţii şi a activismului acestora.

 

Pe lângă programul artistic, tinerii au elaborat şi au expus câteva postere dedicate Franţei şi limbii franceze.

 


Marele pictor francez Ingres (1780-1867), avea o pasiune exagerată de a cânta la vioară şi avea ambiţia de a fi socotit, fără să fie, un mare violonist. De aici şi a rămas cunoscută expresia Vioara lui Ingres (Violon d’Ingres) care arată o obsesie pentru o altă preocupare decât talentul real.

 

[nggallery id=507]

„Violon d'Ingres” de Ziua Internațională a Francofoniei

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii