Noi orizonturi de colaborare în management

Published: 15.10.2014

DSC_7855Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” și Academia de Administrare Publică (AAP) vor realiza, în comun, activități de instruire și cercetare în domeniul managementului sănătății publice și în cel al administrației publice. Acțiunile vor avea loc în baza unui acord  de colaborare semnat astăzi, 15 octombrie, între instituții. Documentul mai prevede un schimb reciproc de personal didactico-științific și realizarea proiectelor de cooperare pedagogică și științifică.   

 

În cadrul întrevederii, directorul ȘMSP, Oleg Lozan, prorector pentru implementarea tehnologiilor informaționale și dezvoltare strategică al USMF ”Nicolae Testemițanu”, și-a exprimat certitudinea că activitățile ce urmează a fi întreprinse vor contribui la prosperarea ambelor părți. ”Sper într-un potențial foarte mare al Acordului pe care-l semnăm astăzi,” a menționat Oleg Lozan.  

 

DSC_7843Rectorul AAP, Oleg Balan, vorbind despre importanța prestigiului instituției în cazul schimbului de profesori, a menționat că ”Ceea ce urmărim noi din acest Acord de colaborare este plus-valoare imaginii instituțiilor noastre”.

 

Potrivit profesorului Larisa Spinei, Școala de Management în Sănătate Publică ar putea coopera eficient cu AAP în domeniul cercetărilor științifice, datorită experienței pe care o deținem. În curând, urmează să fie stabilit un plan de activități concrete, care va fi ulterior implementat de către părți.

 

Potrivit profesorului universitar Constantin Ețco, Acordul respectiv prezintă ”un eveniment istoric. Școala a făcut legături contractuale cu o instituție prestigioasă pentru țara noastră - Academia de Administrare Publică, care merită o apreciere înaltă”.

 

La eveniment, Școala de Management în Sănătate Publică a fost reprezentată de Oleg Lozan, director ȘMSP, prorector pentru implementarea tehnologiilor informaționale și dezvoltare strategică al USMF ”Nicolae Testemițanu”, care a fost însoțit de Constantin Ețco, profesor universitar, Larisa Spinei, profesor universitar, coordonator direcția de cercetare, Rodica Gramma, conferențiar universitar, director Departamentul Relații Externe și Integrare Europeană al Universității, Galina Obreja, șef de studii la nivel postuniversitar și Ludmila Goma, coordonator studii la nivel universitar.

[nggallery id=159]

Noi orizonturi de colaborare în management

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii