Conferința națională în sănătatea adolescenților

Published: 22.10.2014

logo_neovita_491955În perioada 4-5 decembrie 2014, la Chișinău se va desfășura, în premieră, Conferința națională în sănătatea adolescenților din Republica Moldova cu participare internațională.

 

Acest eveniment are ca obiective transferul de cunoştinţe şi experienţe cu privire la abordarea sistemică a sănătății și dezvoltării adolescenților, prezentarea bunelor practici în asigurarea durabilității serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, promovarea serviciilor existente în dezvoltarea și sănătatea adolescenților, încurajarea participării tinerilor în promovarea sănătății.

 

Pe parcursul celor 2 zile de lucru se vor desfășura sesiuni plenare, mese rotunde, ateliere și seminare tematice privind dezvoltarea și sănătatea adolescenților. Astfel, temele ce vor fi abordate vizează funcționarea durabilă a serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, rolul voluntariatului, participarea tinerilor în promovarea sănătății, educația sexuală, dependența, violența și suicidul, comunicarea cu adolescenții, bolile cronice și stările tranzitorii la adolescenți, dereglări de nutriție, comportamentul de sănătate printre adolescenți etc.

 

La conferinţă vor participa experți din cadrul serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, ai mediului academic, reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor ce promovează sănătatea și dezvoltarea adolescenților (instituții de învățământ, oficii de probațiune, servicii de asistență socială, ONG-uri din domeniu ș.a.).

 

Manifestarea științifică este organizată de Asociația ”Sănătate pentru Tineri” și Centrul Național de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor ”Neovita”,  în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

 

Conferința va avea loc în incinta Institutului Muncii (or. Chișinău, str. Zimbrului, 10), iar lucrările se vor desfășura în limba română,  rusă și cu traducere în engleză.

 

Doritorii de a participa sunt rugaţi să completeze formularul de aplicare, accesibil pe www.sspt.md sau www.neovita.md și să-l expedieze la numărul de fax 022 40 66 32 sau la adresa de e-mail info@neovita.md.  Participarea la conferință este gratuită.

 

Data limită de expediere a formularului completat este 3 noiembrie  2014.

Persoane de contact:  

Natalia Gandrabur, Tatiana Soltan, CSPT ”Neovita”

Tel.: 022 40 66 32, 022 46 37 28

E-mail: info@neovita.md

Conferința națională în sănătatea adolescenților

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii