Cupa Nicolae Testemițanu

Published: 18.11.2014

DSC_0232Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanuˮ, cu susținerea rectoratului și a Comitetului sindical al colaboratorilor, a organizat un turneu de volei masculin, în incinta Complexului sportiv universitar ”Ivan Dobrovolschi”, din str. 31 august 1989.  Competițiile s-au desfășurat în amintirea marelui reformator în medicină, fost rector al Institutului de Stat de Medicină din Chișinău și ministru al sănătății, academicianul Nicolae Testemițanu. La deschiderea turneului, cu un cuvânt de salut în adresa participanților a venit Emil Ceban, prorector pentru educație și probleme sociale al USMF ”Nicolae Testemițanu”.

 

La concurs au participat echipe din Chișinău, Drochia, Ungheni, Mereni și din Bacău (România). Formațiile au fost divizate în două subgrupe, iar meciurile s-au disputat conform formulei - fiecare cu fiecare. Primele două clasate în subgrupe s-au întâlnit în partida pentru primul loc, iar cele situate pe locul secund au jucat pentru locul trei.  Toate meciurile s-au desfășurat la cote înalte, fiind conduse obiectiv de echipele de arbitri.

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicoale Testemițanuˮ a fost reprezentată de formația profesorilor și cea a studenților, care au dat startul turneului. De altfel, aceasta a fost una dintre cele mai interesante dispute, încheindu-se cu scorul 2-1 în favoarea studenților. În subgrupe, o evoluare mai reușită a avut-o echipa „Prieteniaˮ din Chișinău și formația din Drochia, care nu au suferit nici o înfrângere, ceea ce le-a permis să se clasifice în finală. Ambele grupări au prestat un volei ofensiv, luptând pentru fiecare punct pus în joc. Superiori din punct de vedere tehnic, dar și tactic s-au dovedit a fi voleibaliștii echipei „Prieteniaˮ, care au ieșit învingători cu scorul 2-0 și au ocupat primul loc, învrednicindu-se de Cupa Nicolae Testemițanu 2014. Echipa  USMF ”Nicolae Testemițanu” (profesori) s-a clasat pe cea de a treia treaptă urmată de gruparea din Ungheni.

 

Participanții, pe lângă sport, au avut ocazia să comunice între ei și să se cunoască mai bine. Oaspeții din Bacău au rămas impresionați de ospitalitatea gazdelor și de condițiile create pentru competiții. Tot ei au venit cu ideea ca asemenea turnee să fie organizate de două ori pe an.

 

 [nggallery id=185]

Cupa Nicolae Testemițanu

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii