Marcel Abraș a fost reales în funcția de președinte al ASRM

Published: 11.12.2014

DSC_1860Miercuri, 10 decembrie, a avut loc Adunarea Generală a studenților și rezidenților  Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, eveniment organizat de Asociația Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină (ASRM). La întrunire au participat 139 de studenți din totalul de 179 de delegați.

 

În cadrul Adunării Generale a avut loc prezentarea realizărilor Asociației în ultimii cinci ani și alegerea candidaților pentru funcțiile de conducere din cadrul ASRM. Pentru prima dată, în componența Consiliului de administrare al Asociației au fost incluși 10 studenți străini de la Facultatea de Medicină nr. 2.

 

Marcel Abraș a fost reales în funcția de președinte al ASRM, Consiliul de administrare încredințându-i încă un mandat pentru următorii trei ani. Candidatura sa a fost singura propusă de membrii consiliului pentru această funcție, dată fiind experiența bună pe care a obținut-o pe parcursul ultimilor cinci ani. Vicepreședinții Asociației, de asemenea, au rămas neschimbați și reconfirmați în funcție - Victor Șchiopu, Victor Juncu și Corina Scerbatiuc. În următoarele zile vor fi aleși și șefii de direcții din cadrul ASRM.

 

Rectorul Ion Ababii a apreciat activitatea Asociației din ultimii ani, menționând că studenții și rezidenții de la USMF ”Nicolae Testemițanu” sunt mai buni și mai activi, în comparație cu cei de peste hotarele țării. ”Studiile la medicină sunt foarte grele și dificile, totuși ei reușesc să păstreze și să continue tradițiile extracurriculare ale acestei instituții. Ne mândrim cu voi pentru că faceți lucruri frumoase”, a declarat rectorul.

 

DSC_1796Aderarea ASRM-ului la asociațiile europene și internaționale de mediciniști și farmaciști în favoarea sporirii gradului de mobilitate printre studenți și rezidenți,  impulsionarea studenților străini să participe mai mult în activitatea Universității, precum și dezvoltarea cercetărilor, spectrului de acțiuni culturale și sportive sunt câteva dintre propunerile cu care a venit Marcel Abraș pentru noul său mandat.

 

Asociația Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină activează de 15 ani, astfel mediciniștii demonstrând că sunt conştienţi, responsabili şi suficient de maturi în acţiunile lor.

[nggallery id=193]

 

 

 

 

Marcel Abraș a fost reales în funcția de președinte al ASRM

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii