CUSIM - un exemplu de centru de simulare a Societății Europene

Published: 22.12.2014

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) al Universității noastre a devenit parte a Societății Europene pentru Simulare Aplicată în Medicină (SESAM), asociație care are drept scop dezvoltarea și aplicarea simulării în educația și în cercetarea medicală din Europa, precum și schimbul de bune practici și tehnologii în domeniu.

 

CUSIM

Astfel, pe pagina principală a SESAM http://www.sesam-web.org/ este prezentat CUSIM drept un exemplu din rețeaua de centre de simulare a Societății Europene. Potrivit lui Andrei Romancenco, director CUSIM, acesta este plasat alături de numeroase instituții similare cu renume și cu o experiență mult mai mare în domeniu. ”Este o recunoaștere europeană a Centrului nostru de simulare și a modalității de instruire în Universitate. Aceasta este doar o dovadă că obiectivele Universității sunt aliniate la standardele europene, iar acum rămâne să dezvoltăm în continuare şi să depăşim nivelul pus în față”, a menționat directorul.  Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală continuă să-și lărgească activitatea: ”Deja am debutat în toate departamentele, ultimul a fost cel de obstetrică și ginecologie, iar la anul ne așteaptă o activitate și mai complexă. Avem deja programele stabilite pentru Facultatea de Educație Continuă în Medicină și Farmacie, iar instruirile vor începe din ianuarie 2015”, a spus Andrei Romancenco.  

 

Centrele de simulare promovate de SESAM sunt selectate în funcție de un șir de criterii, cum ar fi: organigrama, complexitatea departamentelor, activitatea desfășurată, procesul de instruire ș.a. Faptul că Centrul de simulare al Universității noastre a fost apreciat de organizația europeană îi oferă un plus de încredere la nivel internațional, care ar putea contribui la creșterea cererii de instruire.

 

CUSIM - un exemplu de centru de simulare a Societății Europene

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii