Rezultatele admiterii la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Published: 14.08.2015

DSC_0487În acest an, peste 1 300 de candidați și-au dat concursul pentru un loc de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Astfel, la concursul de admitere s-au înscris 1304 candidaţi, fiind depuse 584 de dosare în original şi 720 în copii. La concurs s-au înscris 1132 deținători ai diplomei de bacalaureat, 133 de absolvenți ai colegiilor, 20 de persoane cu atestate de studii medii de cultură generală și 19 cu diplome de licență/studii superioare.

 

În concursul final, pentru locurile bugetare, conform primei opțiuni de concurs, la Facultatea de Farmacie s-au înregistrat 6,3 candidați pe un loc, la Facultatea de Stomatologie s-au înregistrat 18,3 de candidați pe un loc, la Facultatea de Medicină nr. 1 - 1,4  candidați/loc, concursul la Sănătate Publică a fost de 0,5 candidați pe 1 loc.

 

Pentru absolvenții din raioanele de Est cel mai mare concurs s-a înregistrat la Facultatea de Stomatologie – 3,7 candidați/loc, urmată de Facultatea de Farmacie - 1,3 candidați/loc și Facultatea de Medicină – 0,7 candidați/loc.

 

Potrivit Comisiei de admitere a USMF ”Nicolae Testemițanu”, membrii acesteia au încercat să fie cât mai receptivi la solicitările candidaților, explicându-le în detalii repere importante din Regulamentul de organizare și desfășurare a admiterii la Universitatea noastră.

 

Reamintim că dosarele pentru participare la concursul de admitere au fost depuse în perioada 20-28 iulie a.c., iar documentele în original au fost prezentate până în data de 4 august.

 

Rezultatele admiterii la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii