O nouă promoție de masteri în managementul sănătății publice

Published: 26.09.2015

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” are o nouă promoţie de masteri în managementul sănătăţii publice, care numără 23 de absolvenți. Timp de doi ani aceştia au urmat programul Şcolii de Management în Sănătate Publică (ȘMSP), iar în data de 25 septembrie curent, şi-au luat diplomele, după ce au susţinut cu brio tezele de master.

DSC_0013

 

Ceremonia de decernare a diplomelor de master a fost deschisă de directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, profesorul universitar Oleg Lozan, care a făcut o retrospectivă de la lansarea programului de masterat. ”Pe parcursul unui deceniu am reușit să deschidem noi orizonturi de colaborare, am câștigat încrederea și susținerea unor parteneri locali, dar şi internaționali - de importanță majoră în sfera sănătății publice, am consolidat o echipă dedicată, deschisă spre modernizare, inovare și progres continuu. Totuşi, cea mai mare avere a Școlii nu sunt documentele, strategiile, cercetările - ci discipolii, pe care am reuşit să-i instruim astfel, încât să facă față provocărilor din sistemul național de sănătate”, a conchis directorul.  

 

DSC_0017Cu un cuvânt de felicitare pentru absolvenți, dar și pentru cadrul profesoral-didactic al Școlii a venit viceministrul sănătății Aliona Serbulenco, care face parte din prima promoție de masteri ai ȘMSP.  ”Astăzi avem noi masteri în sănătate publică, care vor reveni în sistemul de sănătate și, prin muncă asiduă și atitudinea dumnealor, vor valorifica potențialul pentru prosperitatea acestui sistem”. Viceministrul le-a urat mult succes absolvenților și i-a îndemnat să mențină și să dezvolte în activitatea lor așa valori ca demnitatea, verticalitatea, onestitatea și omenia.

 

”De  astăzi, încă 23 de absolvenți  au  capacități  de a conduce  instituții  medico-sanitare  publice, pot  conduce 

DSC_0026

direcții de activitate în sistemul de sănătate, pot elabora și implementa proiecte pentru ameliorarea sistemului de sănătate, totodată pot aduce plus valoare activității lor zilnice prin cunoștințele pe care le-au obținut”, a menționat Olga Cernețchi, prorector pentru asigurarea calității și integrării în învățământ al USMF ”Nicolae Testemițanu”. ”Este îmbucurător faptul că, pe parcursul a 10 ani de lucru, ȘMSP și-a lărgit foarte mult oferta educațională prin implementarea noilor module care țin de dezvoltarea resurselor umane, economice, financiare ş.a., de care desigur are nevoie un manager în sistemul de sănătate”, a mai spus prorectorul.

 

În numele absolvenţilor, Sofia Alexandru, vicedirector la Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, a mulțumit administraţiei şi profesorilor Școlii, care i-au ghidat pe parcursul celor doi ani de studii. ”Am avut parte de lecții foarte interesante, de întâlniri cu personalități deosebite atât din țară, cât și de peste hotare, am avut evaluări și teste originale, activități practice și multe discuții în domeniul sănătății publice. Am reușit să acumulăm cunoștințe noi, să formăm competențe manageriale și de comunicare, să pătrundem în tainele domeniului juridic și cel economico-financiar”, a declarat proaspăta absolventă.  

DSC_0060

 

Ceremonia de înmânare a diplomelor a fost precedată de susținerea tezelor de master în managementul sănătății publice, care s-a desfășurat în perioada 21-23 septembrie. Tezele din acest an s-au remarcat prin diversitatea și originalitatea temelor și rezultatele științifice novatoare. Acestea vor servi drept bază pentru reformele ulterioare în domeniul managementului sănătății publice.

 

 

Activitatea ȘMSP a revoluționat conceptul de instruire în domeniu, fiind un exemplu de succes nu doar pe plan național, dar și la nivel regional.  Până în prezent, Şcoala de Management în Sănătate Publică a format peste 200 de masteri, care activează în sistemul public de sănătate, în sectorul privat şi în cel departamental, precum şi în organisme internaționale și organizații neguvernamentale.

      [nggallery id=280]

O nouă promoție de masteri în managementul sănătății publice

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii