Întrunirea reprezentanților MEDEA

Published: 23.03.2016

DSC_4879Reprezentanți ai mai multor universități partenere în cadrul proiectului MEDEA, s-au întrunit în data de 22 martie curent, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” pentru selectarea candidaților care au aplicat la bursele Erasmus Mundus.

 

Prorectorul pentru relații internaționale Mihail Gavriliuc, a exprimat deschiderea instituției pentru cooperare, menţionând că „unul dintre scopurile Universităţii noastre, este internaţionalizarea studiilor”, iar stagiile efectuate peste hotare vor reprezenta o bună oportunitate în acest sens.

 

În total, de burse pot beneficia maximum 78 de persoane, iar criteriile de bază pentru selecție sunt: performanţa academică (40%), scrisoarea de motivare (30%) şi cunoaşterea limbii engleze (30%).

 

„Pe lângă cele trei criterii, se iau în consideraţie și alte aspecte, precum: participări la conferinţe, CV-ul cu recomandări, nivelul de cunoaştere a limbii engleze”, a specificat Viorica Macovei, şef adjunct, Departamentul Relaţii Externe şi Integrare Europeană. Totodată, a remarcat că, acest an este ultimul în care Universitatea noastră participă la proiectul MEDEA.

 

DSC_4888În cadrul şedinţei de deschidere, experţii au discutat despre parteneriate și colaborări de viitor, precum și despre mobilitățile posibile în spaţiul european. Aceştia au analizat și anumite aspecte ale proiectului, care trebuie ajustate conform standardelor internaționale.

 

MEDEA este un proiect al Programului Erasmus Mundus, Acțiunea 2, finanțat de Comisia Europeană și implementat, în parteneriat cu 20 de universități din Uniunea Europeană (Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Letonia, Lituania) și țări terțe (Moldova, Belarus, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Georgia). Bursele sunt disponibile pentru toate nivelele: studenți, rezidenți, doctoranzi, postdoctoranzi, personal academic și administrativ, fiind acordate doar cetățenilor din țările partenere ale Proiectului.

Întrunirea reprezentanților MEDEA

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii