Mediciniștii, din nou, învingătorii concursului «Накорми голодного студента»

Published: 26.01.2018

DSC_9155Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au câștigat cea de-a V-a ediție a concursului Накорми голодного студента, organizat de publicația periodică Комсомольская правда. Din echipa de mediciniști, care și-au demonstrat ingeniozitatea, creativitatea și rapiditatea în acest concurs gastronomic, au făcut parte Petru Dodița, Nicolae Pricop, Elena Ciumac, studenți în anul III, și Mihail Balan, student în anul II, Facultatea de Medicină nr. 1.

Anul acesta, USMF „Nicolae Testemițanu” a concurat alături de Universitatea Tehnică a Moldovei și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova. La prima probă mediciniștii au pregătit o gustare din salată verde, brânză, roșii și ouă fierte, pe care au denumit-o Gustarea haiducului. Pentru cea de-a doua probă tinerii au preparat un Medburger - un hamburger moldovenesc din cârnat de casă, asortat cu o salată Vitaminizata din legume. La final echipa USMF „Nicolae Testemițanu” a captat interesul juriului cu o băutură din sucuri naturale asortată cu portocale, numită VitaBum. Între probele de bază au mai fost organizate trei concursuri interactive, două dintre acestea fiind câștigate de mediciniști.

DSC_9267Din echipa juriului a făcut parte și un reprezentant al universității noastre, Angela Cazacu-Stratu, prodecan la Facultatea de Medicină nr. 1, care a menţionat că tinerii noștri au fost foarte ingenioși, pregătind, din ingrediente puține, bucate foarte gustoase şi frumos aranjate.

Pentru Elena Ciumac, gătitul este un lucru cotidian, de aceea ea a acceptat cu entuziasm provocarea de a-și testa abilitățile de bucătar alături de colegii săi. În opinia tinerei, concursul a fost organizat într-o manieră distractivă și interesantă.

Petru Dodița a accentuat că un aport semnificativ în câștigarea probelor l-au avut suporterii USMF „Nicolae Testemițanu”, care i-au ajutat atât la pregătirea felurilor de mâncare, cât şi la inventarea denumirilor acestora.

Evenimentul, desfășurat în cadrul unui parteneriat public-privat, a devenit o tradiție în rândul studenților și este organizat anual de ziua Sfintei Mc. Tatiana (25 ianuarie) - protectoarea tuturor elevilor și studenților. Competiția are drept scop antrenarea studenților de la mai multe universități din țară în activități culinare distractive și creative. Este de menționat faptul că studenții USMF „Nicolae Testemițanu” au câștigat trei din cele cinci ediții ale concursului.  

  [nggallery id=715]

 

 

Mediciniștii din nou învingătorii concursului «Накорми голодного студента»

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii