delegație din India

Extinderea ariei de recrutare a studenților din India

Published: 31.01.2021

 

delegație din IndiaReprezentantul unei companii de recrutare a candidaților la studii din India - Manu Rajagopal, director general al ISE Education Media, se află într-o vizită de lucru la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Vizita are loc în contextul însoțirii la Chișinău a unui contingent de tineri indieni (93) - admiși la studii în anul întâi, precum și în vederea consolidării parteneriatului bilateral stabilit deja de 5 ani între instituţii.

Programul vizitei a inclus mai multe întâlniri ale oaspeţilor cu rectorul Universităţii şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei instituției, partea indiană venind cu un set de propuneri precum: stabilirea unor criterii mai riguroase pentru selectarea candidaților la studii și respectarea strictă a condițiilor de promovare a studenților de la an la an, în scopul susținerii cu succes a examenelor de licență în țara lor de origine. Întrucât după absolvire urmează confirmarea diplomei prin susținerea examenului de licență în India  - examenul NEXT (în două etape), s-a sugerat ideea organizării unor cursuri de pregătire pentru examenul dat cu invitarea specialiștilor din India. De asemenea, reprezentantul a subliniat că, în prezent, există mai multe site-uri de promovare a USMF „Nicolae Testemițanu” în străinătate, create de companiile de recrutare a studenților, unul fiind cel pe care îl dezvoltă compania Education Media India.

delegație din IndiaÎn context, Manu Rajagopal, a menționat că atragerea studenților indieni în  activități extracurriculare și de voluntariat este binevenită în continuare, fapt ce-i va integra mai ușor în comunitatea universitară și societate, în general, și-i va convinge că au ales să studieze la o universitate prestigioasă una dintre cele mai nobile profesii, cea de medic. Totodată, reprezentantul indian a informat că recent a fost deschis un oficiu de recrutare și în orașul Deli și speră ca, în timpul apropiat, ca urmare a tratativelor la nivel oficial, s-ar putea ca arealul de recrutare a candidaților să fie extins și în Dubai. 

Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban a accentuat că studenții originari din India sunt foarte activi din punct de vedere social și participă la diverse activități extracurriculare, cu excepția perioadei în care au fost impuse restricții pentru desfășurarea manifestărilor din cauza pandemiei COVID-19, dar că acest lucru va fi reluat din momentul în care va fi posibil, în conlucrare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină. 

„Vă mulțumim pentru activitatea efectuată în scopul atragerii noilor studenți și suntem deschiși pentru orice propunere de colaborare venită din partea Dumneavoastră”, a conchis rectorul. 

În anul 2020, a fost înregistrată prima promoție de absolvenți indieni ai Universității, în număr de 20, iar în acest an alți 60 de tineri vor finaliza studiile. În luna februarie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu” urmează să sosească un alt grup de circa 150 de studenți - originari din India, înmatriculați în anul întâi.

delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
delegație din India
USMF
delegație
India
studenţi indieni
vizita
rector

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii