câștigători ai burselor

Șapte mediciniști de la USMF ,,Nicolae Testemițanu” - câștigători ai burselor de mobilitate în Franța

Published: 12.04.2022

BursăȘapte studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu vor beneficia de burse de mobilitate din partea Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF). În perioada 4 iulie - 4 august 2022, mediciniștii își vor desfășura stagiul profesional în unul dintre centrele universitare spitalicești ale universităților din orașele Angers și Nantes, Franța.

Tinerii sunt studenți în anul V, la Facultatea de Medicină nr. 1, Filiera universitară francofonă: Marinela Secrieru, Heba Verebcean, Ana-Maria Moisei, Ana-Maria Lichii, Marina Benzari, Cristina Tudor și Irina Grigoraș.

Câștigătorii au fost desemnați ca rezultat al apelului pentru mobilitățile de stagiu profesional, lansat de AUF în Europa Centrală și Orientală, în luna decembrie 2021. În total au fost desemnați 23 de candidați din 4 țări: Albania, Republica Moldova, Serbia și România.

Studenții urmează să-și perfecționeze abilitățile practice în unul dintre domeniile: Dermatovenerologie, Medicină internă, Chirurgie plastică, Oftalmologie, Anesteziologie-reanimatologie, Urgențe medicale, Otolaringologie și Chirurgie cervico-facială.

Cheltuielile pentru programul de mobilitate vor fi acoperite de AUF și vor include: biletele de călătorie tur-retur, bursa în mărime de 810 euro și asigurarea medicală.

Transmitem sincere felicitări mediciniștilor și le dorim mult succes!

studenți în mobilitate AUF
usmf
AUF
mobilitate
student

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii